View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Dec 15, 2017 12:39 am



Reply to topic  [ 7 posts ] 
 LAN Ports not detected on FM-4LAN 
Author Message

Joined: Wed Feb 08, 2017 3:53 pm
Posts: 4
Post LAN Ports not detected on FM-4LAN
I kinda hope this forum is still monitored as I am out of ideas.

I noticed our uSVR servers Front LAN ports stopped function as we updated to a newer version of vSphere. I thought it would be VMWare chucking out the support for it.

None the less even installing Windows on the uSVR box still doesn't show the 4 port LAN controller and no wondering if it is broken..

So after opening up the uSVR I noticed that the 4 USB ports are part of the same module which work perfectly fine, so I am hoping the 4 LAN ports are function too.

Could you guys recommend a OS where it "just works"? Don't mind if it is Linux or Windows, just want to be able to verify.

And if it is broken, what are the options?


Last edited by Ryukain on Wed Mar 01, 2017 4:07 pm, edited 1 time in total.



Wed Feb 08, 2017 3:58 pm
Profile

Joined: Wed Feb 08, 2017 3:53 pm
Posts: 4
Post Re: LAN Ports not detected on FM-4E4U
Shameless found this in the uSVR forums;
mbirger wrote:
Which Linux distro you're installing? Our official Linux distro is Mint 15, where Ethernet drivers are build into the kernel and should be operational out of the box.
If you use other Linux distro, please make a clear installation of Linux Mint 15.

http://www.fit-pc.com/wiki/index.php/IntensePC:_Installing_Linux_Mint_15


Even installed Mint 15 and it only shows the 2 ports at the back. I assume the 4 front LAN ports are just dead then.


Wed Feb 08, 2017 4:39 pm
Profile
Post Re: LAN Ports not detected on FM-4E4U
I don't think the LANs are dead, but either drivers issue or some PCIe settings. Have you tried to update the drivers?

FM-LANE4U4 wiki.
http://fit-pc.com/wiki/index.php/FACE_Modules:FM-4LAN


Wed Mar 01, 2017 3:10 pm

Joined: Wed Feb 08, 2017 3:53 pm
Posts: 4
Post Re: LAN Ports not detected on FM-4E4U
Hiya mbirger,

Thank you for your response. I had tried those drivers before, but the downside is that no unknown devices appear in Device manager, so even when the drivers were installed, no Ethernet controllers appeared with the matching 82574L LAN controller.


Wed Mar 01, 2017 3:40 pm
Profile
Post Re: LAN Ports not detected on FM-4E4U
Have you tried to reset the BIOS? or override it?

Please see this:
http://fit-pc.com/wiki/index.php/USVR_BIOS


Wed Mar 01, 2017 3:48 pm

Joined: Wed Feb 08, 2017 3:53 pm
Posts: 4
Post Re: LAN Ports not detected on FM-4E4U
That was the first thing I tried :) Successfully updated the BIOS but still no luck. Which is why I am completely confused, as the USB ports are fine. But the LAN ports are not even showing a light when booting the uSVR or when you connect a cable (Link status)


Wed Mar 01, 2017 3:58 pm
Profile
Post Re: LAN Ports not detected on FM-4LAN
When OS detects the HW via drivers it should appear in device manager under Network Adapters, as identified LAN.
In your case, it seems that the HW is not detected by driver. Do you have other FACE Modules? Is this worked previously?
Please write to support@fit-pc.com


Mon Mar 20, 2017 9:39 am
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.