View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Aug 18, 2018 10:44 am



Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2
 Tested Linux distributions 
Author Message

Joined: Tue Aug 28, 2012 7:58 am
Posts: 7
Post Re: Tested Linux distributions
Denis wrote:
Hi,
Regarding "reboot instead of shutdown", the patch will be pushed to mainline kernel soon, to all stable versions starting from 3.0. I believe Ubuntu and other distributions will pull this patch shortly. You can look at the patch here: https://patchwork.kernel.org/patch/1287241

Regarding graphic problems please try 3.4 kernel http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma ... 4-precise/
It contains many important drm and video acceleration fixes, may be it will help.


Thanks so much Denis! Actually, for me, kernel version 3.0 had the same fault, as did version 3.4, and 3.5 was slower still. However, I'm now running 12.04 with version 3.6 RC5 ( http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma ... 5-quantal/ ) and it appears to be working a treat, albeit with stability issues that one would expect of a release candidate* (so at least it looks good for 12.10 when it's finally released).

I'm prepared to wait for the reboot patch as it sounds like there shouldn't be long to wait (and I'm not sure how easy it would be to apply it).

* one time I booted, and it was very slow, but rebooting it again it was fine.

Anyway, thanks again. All said, the Intense PC is a fantastic piece of hardware.

By the way, are there any known issues with sound not working on the Intense PC's?


Tue Sep 11, 2012 3:53 pm
Profile

Joined: Tue Aug 28, 2012 7:58 am
Posts: 7
Post Re: Tested Linux distributions
Been working with kernel 3.6 rc5 for a little while now, and it has also fixed the shutdown issue, and seems to be running fine (so far).

Re the sound: the start-up sound works, but it's not working when I'm logged in. I can get sound with:

Code:
aplay -D plughw:0,0 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav


The output of aplay -l is:

Code:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Subdevices: 1/1


So it's not selecting the correct output device, but what I'm not sure about is how to select the default card's device as it's not showing in the settings.

[UPDATE] I found out that the sound was working with Guest, and I fixed the issue with "rm -rf ~/.pulse" as my user and logging out and in again.

Everything appears to be working fine now :)


Tue Sep 11, 2012 8:56 pm
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: Tested Linux distributions
Thank you for an update

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Thu Sep 13, 2012 7:55 am
Profile

Joined: Sun Apr 11, 2010 2:34 pm
Posts: 6
Post Re: Tested Linux distributions
I had similar problems with sound on my new Intense PC Pro after I first installed Ubuntu 12.04.1 LTS. Since I run the Ubuntu 3.6.2-030602-generic x86_64 (64 bit) kernel (http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma ... 2-quantal/) and control the volume with PulseAudio installed from the Ubuntu software center, sound works fine for me.

Thanks for a very nice low power high performance PC.

Kernel: 3.6.2-030602-generic x86_64 (64 bit)
Distro: Ubuntu 12.04.1 precise
Mobo: CompuLab model: Intense-PC version: 1.x Bios: Phoenix version: CR_2.2.0.262 X64 date: 07/15/2012
CPU: Dual core Intel Core i7-3517UE CPU (-HT-MCP-) cache: 4096 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx)
Graphics: Card: Intel Ivy Bridge Graphics Controller
X.Org: 1.11.3 drivers: intel (unloaded: vesa,fbdev) Resolution: 1920x1080@59.9hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 8.0.2
Audio: Card: Intel Panther Point High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: 1.0.25
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller driver: r8169
Card-2: Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter driver: rtl8192ce
Card-3: Intel 82579LM Gigabit Network Connection driver: e1000e


Sat Oct 13, 2012 3:18 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.