View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Oct 16, 2018 9:34 am



Reply to topic  [ 10 posts ] 
 XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro 
Author Message

Joined: Mon Jul 01, 2013 7:54 am
Posts: 5
Post XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
Hello all. I have a recent Fit-PC3 with the 120GB SSD and would like to run XenServer 6.2 on it as a home server. I was successful in getting the software installed, but on a reboot I get the boot/app screen. This suggests to me that the bootblock isn't getting written correctly and a bootloader cannot be found on the SSD.

Has anyone gotten XenServer 6.2 to run on this neat little machine, and how did you do it?

What should I be looking for/at to figure out why this won't boot?

Thanks
Randy


Sat Jul 13, 2013 3:07 am
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
We don't have experience with XenServer. May be other users that have a one will share it.

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Mon Jul 29, 2013 11:56 am
Profile

Joined: Sat Aug 10, 2013 5:45 am
Posts: 1
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
Hi i have the same problem with all of the XenServer Releases

from 6.0 to 6.2 i think the problem is the Bios ?!
i install the VM Ware Server as well and it works..


fyi dani

CCEE


Sat Aug 10, 2013 5:58 am
Profile

Joined: Wed Aug 14, 2013 5:03 am
Posts: 4
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
Hi Guys

Having the same problem and would LOVE a solution. I have a Fit-PC3 (4 of them) and I have tried the following hypervisors with the following results

XENServer 5.6 - Installed Successfully
XENServer 6.2 - Installs but gets boot menu
VMWare ESXi 5.0 - Installs but gets boot menu
VMWare ESXi 5.1 - Installs but gets boot menu

My current BIOS is SBC_2.1.0.333_12.2 X64

All the posts I see in the Forums seem to be BIOS Related but none tells me which Bios Works. What BIOS Do you have running rfaircloth?


Wed Aug 14, 2013 5:09 am
Profile

Joined: Mon Jul 01, 2013 7:54 am
Posts: 5
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
Thanks Kev.

I was able to get XenServer 5.6 SP2 to install and boot. The next test was 6.1 and 6.2, neither of which would boot, just go to the boot/app menu.

I'm currently running vSphere 5.1 (Build 1065491).

I'm running BIOS SBC_2.1.0.333_13 X64 according to the vSphere management tool.

Thanks
Randy


Mon Aug 26, 2013 4:11 am
Profile

Joined: Wed Aug 14, 2013 5:03 am
Posts: 4
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
THanks Randy

Did you just do a straight install? I may update the Bios on my FitPC and see if I can get that to work.

.....now to work out how to do that........

I'll Keep you posted


Mon Aug 26, 2013 4:44 am
Profile

Joined: Wed Aug 14, 2013 5:03 am
Posts: 4
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
IT WORKED!!!

So for anyone following this thread. Although I have had no luck getting XENServer to run on the FitPC3 Hardware, VMWare ESXi will run perfectly provided you are running BIOS SBC_2.1.0.333_13 X64

The hardware actually runs admirably well as a Virtualisation server. It's a shame I couldnt get XENServer to run but at least Virtualisation is possible


Tue Aug 27, 2013 3:30 am
Profile

Joined: Mon Jul 01, 2013 7:54 am
Posts: 5
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
I'm glad you got it to work, and I agree with you. This really is a nice little platform for virtualizing home servers. I'm currently running a DLNA media server, DNS/DHCP server, squid cache, and a build host. No problems here so far.

Randy


Tue Aug 27, 2013 7:19 am
Profile

Joined: Mon Jul 01, 2013 7:54 am
Posts: 5
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
Update: Success!

I decided to give XenServer 6.5 (Creedence) shot. I ended up with the same problem as last time: Boot menu. Since I had a bit of time and I really want to run Creedence, I started digging around and found these instructions:

http://www.ulrikchristensen.com/2013/07 ... tallation/

It appears that the Fit-PC3 isn't able to boot to a GPT disk. All you do is prevent the installer from using GPT and it works.

I'll come back later after I've had time to work with 6.5 and let you know if there's any insurmountable problems.

Randy


Mon Jan 26, 2015 7:12 am
Profile

Joined: Mon Jul 01, 2013 7:54 am
Posts: 5
Post Re: XenServer 6.2 on Fit-PC3 Pro
It looks like the link in my last post is 404.

I decided to upgrade XenServer from 6.5 to 7.2 this evening and ran into the same GPT problem. The instructions are below:

This is an excerpt from https://major.io/2012/01/13/xenserver-6 ... partition/ but it is still valid for (and validated on) XenServer 7.2.

1. Boot to your installation media. I used a thumb-drive built from the XenServer Standard 7.2 ISO on Windows using Rufus to copy it to the thumb-drive.
2. When you see the installation screen, press F2 for the Advanced options
3. Type "shell" to start a shell session during the installation session.
4. Once you have your shell, type "vi /opt/xensource/installer/constants.py"
5. Search for "GPT_SUPPORT = True" and change it to "GPT_SUPPORT = False".
6. Save the file and type "exit" to exit the shell and finish the install.

This gave me a functional installation of XenServer 7.2 on my fit-PC3. And for a bonus, they fixed the infinite timeout so you don't need to keep a keyboard attached to press "enter" on the boot menu!

Hope this helps someone.

Randy


Tue Sep 12, 2017 11:47 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.