View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Dec 07, 2019 9:15 pm



Reply to topic  [ 1 post ] 
 Reading power consumption from fam15h_power fails 
Author Message

Joined: Tue Nov 22, 2016 4:17 pm
Posts: 1
Post Reading power consumption from fam15h_power fails
Dear all,
i got my Mintbox Mini two weeks ago & most of it seems to run properly. However i
replaced Linux Mint by Debian Testing (stretch) right away since i'm more familiar
with Debian.
Now i seem to be unable to read the power consumption from lmsensors package,
temperature read just fine.
Code:
simon@epsilon ~ :) sensors
k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +46.2°C  (high = +70.0°C)
                       (crit = +105.0°C, hyst = +104.0°C)

fam15h_power-pci-00c4
Adapter: PCI adapter
power1:           N/A  (crit =   4.49 W)

radeon-pci-0008
Adapter: PCI adapter
temp1:        +46.0°C  (crit = +120.0°C, hyst = +90.0°C)


However i have kernel module fam15h_power loaded.
Code:
simon@epsilon ~ :) lsmod | grep fam15h
fam15h_power           16384  0


And to make things more confusing, sensors-detect tells me there is no
fam15h_power sensor:

Code:
# sensors-detect revision 6284 (2015-05-31 14:00:33 +0200)
# System: CompuLab sbc-flt1 [1.3]
# Board: CompuLab fitlet
# Kernel: 4.6.0-1-amd64 x86_64
# Processor: AMD A4 Micro-6400T APU + AMD Radeon R3 Graphics (22/48/1)

This program will help you determine which kernel modules you need
to load to use lm_sensors most effectively. It is generally safe
and recommended to accept the default answers to all questions,
unless you know what you're doing.

Some south bridges, CPUs or memory controllers contain embedded sensors.
Do you want to scan for them? This is totally safe. (YES/no): Y
Module cpuid loaded successfully.
Silicon Integrated Systems SIS5595...                       No
VIA VT82C686 Integrated Sensors...                          No
VIA VT8231 Integrated Sensors...                            No
AMD K8 thermal sensors...                                   No
AMD Family 10h thermal sensors...                           No
AMD Family 11h thermal sensors...                           No
AMD Family 12h and 14h thermal sensors...                   No
AMD Family 15h thermal sensors...                           No
AMD Family 16h thermal sensors...                           Success!
    (driver `k10temp')
AMD Family 15h power sensors...                             No
AMD Family 16h power sensors...                             No
Intel digital thermal sensor...                             No
Intel AMB FB-DIMM thermal sensor...                         No
Intel 5500/5520/X58 thermal sensor...                       No
VIA C7 thermal sensor...                                    No
VIA Nano thermal sensor...                                  No


Does anyone have an idea what i might be missing?
Cheers,
simon


Tue Nov 22, 2016 8:38 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.