View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Dec 09, 2019 5:55 pm



Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2
 BIOS setting: Windows / Linux 
Author Message
Site Admin

Joined: Mon Dec 25, 2017 4:21 pm
Posts: 385
Post Re: BIOS setting: Windows / Linux
njennings wrote:
tamir wrote:
Thank you for the information Jeff.
I will forward this to our R&D.


I am having the same sound issue with the option set to Linux. Additionally, reverting the setting to Windows and attempting to apply the same custom CentOS image to the device is terribly slow (to the point where the monitor goes into power save mode).

Is there a resolution for this?


Please refer to the forum thread:
viewtopic.php?f=144&t=6377&hilit=fitlet2+audio

There's a fix posted there the enables working with OS selection set to Linux


Tue Dec 18, 2018 7:29 am
Profile

Joined: Wed Jan 09, 2019 10:57 am
Posts: 4
Post Re: BIOS setting: Windows / Linux
Hi Tamir

When I click on that link I get "File not found". Can you give details of what the problem and solution are?

I have a fitlet2, using Linux Mint 19.1 Mate. I came to the forum looking for hints about a sound problem, saw this thread before I posted a question. Unfortunately no-one has elaborated about what the problem is. Distorted sound? Delayed sound? No sound at all? - so I don't know if I have the same thing.

On my box, if I plug headphones in I hear nothing. If I plug them partially in I can hear faint, distorted sound. That's the description of the problem. The partially-inserted behaviour made me wonder if I had the wrong connector, but maybe it's the problem being discussed here. Sound over HDMI works, but I'm using a monitor, PHILIPS 246E9QJAB/00, which is lovely in some ways but has what I suspect might be the worst user interface ever designed on a monitor, so I want to plug headphones into the fitlet2 directly.

OS in the BIOS is set to Linux, so maybe setting it to Windows would work but I worry I might hit the problem njennings mentioned if I change the BIOS settings without knowing what is going on.


Wed Jan 23, 2019 3:05 pm
Profile
Site Admin

Joined: Mon Dec 25, 2017 4:21 pm
Posts: 385
Post Re: BIOS setting: Windows / Linux
fpeelo wrote:
Hi Tamir

When I click on that link I get "File not found". Can you give details of what the problem and solution are?

I have a fitlet2, using Linux Mint 19.1 Mate. I came to the forum looking for hints about a sound problem, saw this thread before I posted a question. Unfortunately no-one has elaborated about what the problem is. Distorted sound? Delayed sound? No sound at all? - so I don't know if I have the same thing.

On my box, if I plug headphones in I hear nothing. If I plug them partially in I can hear faint, distorted sound. That's the description of the problem. The partially-inserted behaviour made me wonder if I had the wrong connector, but maybe it's the problem being discussed here. Sound over HDMI works, but I'm using a monitor, PHILIPS 246E9QJAB/00, which is lovely in some ways but has what I suspect might be the worst user interface ever designed on a monitor, so I want to plug headphones into the fitlet2 directly.

OS in the BIOS is set to Linux, so maybe setting it to Windows would work but I worry I might hit the problem njennings mentioned if I change the BIOS settings without knowing what is going on.




Restoring BIOS to factory defaults should help solve the issue as well.
Unless you'd like to keep the OS selection at [Linux] then please refer to the troubleshooting guide:
http://fit-pc.com/wiki/index.php?title= ... ut.2FSPDIF


Wed Jan 30, 2019 9:05 am
Profile

Joined: Wed Jan 09, 2019 10:57 am
Posts: 4
Post Re: BIOS setting: Windows / Linux
Quote:
Unless you'd like to keep the OS selection at [Linux] then please refer to the troubleshooting guide:
http://fit-pc.com/wiki/index.php?title= ... ut.2FSPDIF


Thank you! I have applied the script and expect my headphones will work after I reboot.

Clicking on the link in your earlier post goes to
https://fit-pc.com/forumviewtopic.php?f ... let2+audio
once I realised that it was just missing a / I edited it to
viewtopic.php?f=144&t=6377&hilit=fitlet2+audio
and found that the sound issue is: no sound heard at all through the 3.5mm output, in fact both 3.5mm sockets appear to be inputs; hdmi sound works perfectly.

So, what is the BIOS OS Windows/Linux setting supposed to do? I'm still nervous about changing it when I don't know what it does.

Frank


Fri Feb 01, 2019 10:31 pm
Profile
Site Admin

Joined: Mon Dec 25, 2017 4:21 pm
Posts: 385
Post Re: BIOS setting: Windows / Linux
@fpeelo - try to reset the BIOS to defaults and try again.
The link to the script should be:
https://fit-iot.com/files/download/fitl ... a_patch.sh

code usage is:
$ sudo ./fitlet2_alc1150_hda_patch.sh
$ sudo reboot


Mon Feb 11, 2019 4:16 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.