View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Aug 25, 2019 10:02 pm



Reply to topic  [ 4 posts ] 
 WiFi problem in linux 
Author Message

Joined: Sat Aug 07, 2010 4:16 pm
Posts: 2
Post WiFi problem in linux
Hi people,
I have problems with my new Fit-pc2i with Ubuntu.

It recognized my wifi router, asked the password, and the password of the keyring.
Then it connected flawlessly.

After a day it deconnected - no big deal I thought - but now, 1) it seems unable to connect although it lists my router as visible, and 2) more annoying, it keeps on asking me the router password - shouldnt it memorize it in the keyring???

BTW problem 2) was already present in my previous Fit-pc 1st gen - I would have thought that such a bug be already eliminated!

thanks for any hint...


alessandro


Sat Aug 07, 2010 4:22 pm
Profile

Joined: Thu Jul 22, 2010 2:02 pm
Posts: 162
Post Re: linux problems
This does not sound like a fitPC -- no matter what generation -- problem. Which version of Ubuntu are you using? You can select which password is remembered and which ssid is set to autojoin in the network manager.


Sat Aug 07, 2010 7:33 pm
Profile

Joined: Sat Aug 07, 2010 4:16 pm
Posts: 2
Post Re: linux problems
Ubuntu is 9.10 - as shipped.

Since I posted, it was able in some cases to connect.
Unfortunately the connection is not so stable.
I noticed that it pops up the password window whenever it fails to connect: I guess it sees the wifi router, but possibly the signal is too low to connect (is it possible?).
So for some stupid reason it believes that the password is wrong and asks it again.
For sure I gave it access to the wallet, and in the connection details for that network the password is set.

alessandro


Sun Aug 08, 2010 7:23 am
Profile

Joined: Thu Jul 22, 2010 2:02 pm
Posts: 162
Post Re: linux problems
Quote:
I noticed that it pops up the password window whenever it fails to connect: I guess it sees the wifi router, but possibly the signal is too low to connect (is it possible?).
So for some stupid reason it believes that the password is wrong and asks it again.

Now as you mention it, I think this happens when the authentication started but got interrupted too often. This could be caused by a weak signal link. You should try to get the fitPC closer to the access point and -just for testing- disable encryption for some minutes and have a look if that changes your problems. Scrolling through the bug reports, there were some issues with wpa networks, but they should have been fixed since.


Sun Aug 08, 2010 10:43 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.