View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Sep 21, 2019 11:22 pm



Reply to topic  [ 3 posts ] 
 SD video playback issue 
Author Message

Joined: Tue Jan 19, 2010 1:07 pm
Posts: 8
Post SD video playback issue
Hello, I have Linux Mint currently installed and HD video playback works fine with mplayer-vaapi. My issue is dued to SD playback, if I try to play SD videos, even if h264 encoded, mplayer start displaying video artifacts, like squares or similar.
There's any solution for this problem?
Thank you


Sun Jan 23, 2011 9:44 am
Profile

Joined: Thu Jul 23, 2009 7:18 am
Posts: 178
Location: Hungary
Post Re: SD video playback issue
Hi,

Use XV as output, instead of vaapi.
In console: mplayer -vo xv movie.avi
Or use Preferences if you use gmplayer.

Cheers,
István

_________________
-------------------
http://www.startit.hu
http://www.fit-pc2.hu


Sun Jan 30, 2011 12:28 pm
Profile WWW

Joined: Tue Jan 19, 2010 1:07 pm
Posts: 8
Post Re: SD video playback issue
Ok it works even if more cpu is required.
Is it a known limitation of current emgd driver?

Anyways I did a first workaround to use the right video output based on video resolution:
1-install mkvtoolnix
Code:
sudo apt-get install mkvtoolnix

2-save this code in /usr/local/bin/FILENAME
Code:
#!/bin/bash
resolution=$(mkvinfo "$1" |grep 'Pixel width'|awk '{print $5}')
case $resolution in
1920)
   smplayer -config-path /home/YOUR_USER/.config/smplayerHD "$1" &
   ;;
1280)
   smplayer -config-path /home/YOUR_USER/.config/smplayerHD "$1" &
   ;;
*)
   smplayer -config-path /home/YOUR_USER/.config/smplayerSD "$1" &
   ;;
esac

exit 0

3-make it executable
Code:
sudo chmod +x /usr/local/bin/FILENAME

4-install smplayer if you don't
Code:
sudo apt-get install smplayer

5-
Code:
cp -r /home/YOUR_USER/.config/smplayer /home/YOUR_USER/.config/smplayerHD

Code:
cp -r /home/YOUR_USER/.config/smplayer /home/YOUR_USER/.config/smplayerSD

6-edit /home/YOUR_USER/.config/smplayerSD/smplayer.ini and change "driver\vo=WHATEVER" to "driver\vo=xv" and "mplayer_additional_options=WHATEVER" to "mplayer_additional_options=-va vaapi"
7-edit /home/YOUR_USER/.config/smplayerHD/smplayer.ini and change "driver\vo=WHATEVER" to "driver\vo=vaapi" and "mplayer_additional_options=WHATEVER" to "mplayer_additional_options=-va vaapi"

End
Now you have to change your gnome settings to open video files with /usr/local/bin/FILENAME

Please let me know if you have any suggestions.


Mon Jan 31, 2011 3:15 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.