View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jul 24, 2019 6:51 am



Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 No sound in Windows 7 Pro 
Author Message

Joined: Mon Jul 30, 2012 7:01 pm
Posts: 15
Post No sound in Windows 7 Pro
I just received my fit-PC3 Pro 4GB with no hd. After installing an ssd with windows 7 pro everything works except there is no sound coming from the rca/spdif audio output even though the little tray icon shows that sound is playing when I click it. There is also no hdmi-audio and the hdmi audio device is not selectable and says "not connected" although hdmi cable is connected.


Mon Jul 30, 2012 7:27 pm
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
Have you installed the audio drivers downloaded from here http://www.fit-pc2.com/download/fit-PC3/Win7/drivers/%20?

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Tue Jul 31, 2012 9:05 am
Profile

Joined: Mon Jul 30, 2012 7:01 pm
Posts: 15
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
I didn't know I was supposed to install any drivers. It doesn't say in the owner's manual. Maybe because it's optional? I am a newbie and will need some help with installing the drivers. I have downloaded all the zipfiles. What do I need to install and how do I do that?


Tue Jul 31, 2012 5:05 pm
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
Basically, you have to unzip each driver to a different folder and to run the setup.exe file from the extracted driver folder in order to install the driver. Please follow the on screen instruction. Most of the cases you should pick the default option by clicking next and to agree to the licenses by ticking the check box.

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Wed Aug 01, 2012 11:05 am
Profile

Joined: Mon Jul 30, 2012 7:01 pm
Posts: 15
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
I have now installed the audiodrivers and the audio device is now called Realtek Digital Output. Still no sound. Funny thing is, when I first booted up I installed Firefox and after the browser was installed it took me to a website with a Firefox promotion video. The video had audio but it disappeared later when I moved my headphones to the rca audio output of my hdmi-connected monitor to try if that had any sound. I couldn't switch to the hdmi audio device either.


Wed Aug 01, 2012 3:11 pm
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
Please attach to the post the sound properties, playback tab print screen

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Tue Aug 07, 2012 6:25 am
Profile

Joined: Mon Jul 30, 2012 7:01 pm
Posts: 15
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
When I insert the headphones into the right fit-pc3 audio input there is first some soft white noise in both channels, then a little louder still in both channels, then a little softer again only in the left channel.

Attached to this post is a screenshot of my pc audio device control panel playing Spotify with no sound.


Attachments:
Screenshot.png
Screenshot.png [ 136.94 KiB | Viewed 4904 times ]
Thu Aug 16, 2012 4:52 pm
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
As I see from the picture, you have no analog output device attached to the FitPC3. When you attach the speakers to the audio out, do you see any popups from the system tray?

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Sun Aug 19, 2012 10:43 am
Profile

Joined: Tue Sep 11, 2012 2:25 am
Posts: 4
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
i have the same issue. drivers downloaded and installed, no sound comes out.

it's driving me nuts, i've been working with computer audio for almost 30 years and don't know why the fitpc3 is doing this to me.

Attachment:
File comment: sound settings
Sound_2012-09-11_12-35-49.jpg
Sound_2012-09-11_12-35-49.jpg [ 32.15 KiB | Viewed 4856 times ]


even when i connect speakers, headphones, etc to the output, it always says 'Not plugged in' and i get no notification of having plugged (or unplugged) anything.

a solution would be greatly appreciated


Tue Sep 11, 2012 2:40 am
Profile
Site Admin

Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm
Posts: 1260
Post Re: No sound in Windows 7 Pro
Hi

1. Please check if you have installed all the drivers (not only an audio) from the Compulab website
2. Please plug the speakers to the FitPC3 and attach to the post a screenshot of the Playback tab and the Recording tab

_________________
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.


Tue Sep 11, 2012 11:12 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.